Gammeldags Grydekylling


4 personer

fra Alletiders Kogebog

Ingredienser
Gammeldags Grydekylling:



Frilandskylling fra Dalbakkegaard, 2,0 - 2,2 kg

1 bdt Persille
Salt
25 gr  Margarine

Sauce:

25 gr Margarine
2 spsk Hvedemel
1 tsk. Sukker
Kulør

1 kg kartofler, (skrællet vægt)

 

 

 



Fremgangsmåde: 


Kyllingen renses og drysses med salt indvendig.

Persillen puttes ind i kyllingen. (Luk til med en kødnål eller bind benene sammen med snor)

Gnid kyllingen med salt og brun den, i en stor gryde, på alle sider. Vend brystsiden nedad og hæld vand ved kyllingen. Til det når halvt op på kyllingen.

Lad nu kyllingen små simre i ca. 1-2 timer. (Sørg for at der er væde ved hele tiden under stegningen.)

Når kyllingen er færdig tages den op af væden og får lov at trække.

Væden sies og der laves sovs af den. Smelt lidt margarine i en gryde, tilsæt noget mel og kom så væden i lidt efter lidt til sovsen har den retter konsistens.

Tilsæt 1 tsk. sukker og kulør. Smag til og eventuelt tilsæt lidt mere salt.

Der serveres kogte kartofler og hjemmelavet agurkesalat til.


Velbekomme...

 

Udskriv denne side