6 personer
af Kok, Susanne Bruun
Ingredienser:
1 løg 1 spsk. olie
1 spsk. smør
1 kylling (2,1kg) fra Dalbakkegaard
2 fennikel
3 røde peberfrugter
½ liter tør æblecider,
fx Fejø æblecider
1 dl fløde
2 spsk. hvidvinseddike
Salt og peber
Hakket frisk persille
Fremgangsmåde:
Skær løget i skiver og varm olie og smør op i en stegegryde.
Brun kyllingen i fedtstoffet på alle sider, over høj varme.
Tilsæt løgene og lad dem brune i yderligere 3 minutter.
Hæld cideren ved kylling og løg. Lad det hele simre i 2 timer. Husk at vende kyllingen et par gange undervejs.
Skær peberfrugt og fennikel i tynde strimler. Tag kyllingen op af gryden og lad den trække i et fad.
Kom peberfrugt og fennikel i stegeskyen og lad det koge mørt over højeste varme i 4 minutter. Tilsæt fløde og eddike, bring saucen i kog og smag til med salt og peber.
Hæld saucen over kyllingen og server med det samme.
TIP:
Server kyllingen med kartoffelmos eller ris og en grøn salat.