4 personer
af Kok, Susanne Bruun
Ingredienser:
Ca. 2,5 kg Dalbakken´s Frilandskylling
Ca. 1,5 liter lys kalvebouillon
Ca. 250 g suppeurter
20-30 små perleløg
20 stk friske grønne asparges
Ca. 150 g grønne ærter (helst friske)
1 dl fløde
2-3 æggeblommer
Fint hakket persille
Purløg
Fremgangsmåde:
Den klargjorte Kylling blancheres og koges med urter i kalveboillonen, afkøles i suppen, parteres og renses for skind og ben, samt skæres i passende stykker. Ca 3/4 dl suppe jævnes (smørbolle). Blond Roux legerse med fløde og æggeblommer og smages til med persille. De små blancherede perleløg og grønne asparges pocheres i suppen, til de stadig er sprøde. Kyllingestykker, grøntsager vendes i den færdige sauce og smages til. Serveres med de lækreske nye danske kartofler.