Kyllinge-frikassé



4 personer

af Kok, Susanne Bruun

Ingredienser:



Ca. 2,5 kg Dalbakken´s Frilandskylling
Ca. 1,5 liter lys kalvebouillon

Ca. 250 g suppeurter

20-30 små perleløg

20 stk friske grønne asparges

Ca. 150 g grønne ærter (helst friske)

1 dl fløde

2-3 æggeblommer

Fint hakket persille
Purløg



Fremgangsmåde: 


Den klargjorte Kylling blancheres og koges med urter i kalveboillonen, afkøles i suppen, parteres og renses for skind og ben, samt skæres i passende stykker.
Ca 3/4 dl suppe jævnes (smørbolle). Blond Roux legerse med fløde og æggeblommer og smages til med persille. De små blancherede perleløg og grønne asparges pocheres i suppen, til de stadig er sprøde. Kyllingestykker, grøntsager vendes i den færdige sauce og smages til. Serveres med de lækreske nye danske kartofler.

 

Udskriv denne side