6 personer
af Kok, Jonas Arild
Ingredienser
Braiseret kylling:
Frilandskylling fra Dalbakkegaard, 2,0 - 2,5 kg
0,5 L mørk øl
4 spsk. honning
3 løg
3 æbler
2 dl. madlavningsfløde
2,5 dl hønseboillon
2 spsk olie til stegning
Salt og peber
Salat med granatæble,dadler og appelsin-dressing
Gode blandede salater
15 friske dadler
1 granatæble
3 æbler
Dressing
3 store appelsiner
1 spsk. god olie
(eks. koldpresset rapsolie)
2 spsk. sukker
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°C.
Kyllingen skæres eller klippes i mindre stykker og krydres med salt og peber. Stykkerne lægges på en varm stegepande og brunes ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne.Kyllingestykkerne fordeles i en stor bradepande. Æbler og løg skæres i både og lægges rundt om kyllingestykkerne.
Øl, honning og hønsebouillon blandes, og hældes over kyllling, æbler og løg. Det hele krydres med salt og peber. Bradepanden sættes i ovnen og steger i ca. 35 minutter.
Dadlerne udstenes og skæres i kvarte. Granatæblet klemmes, så kernerne løsner sig, deles og kernerne tages ud med en ske eller kniv. Æblerne skæres i tern. Det hele blandes med salaten.
Til dressingen presses appelsinerne og røres med sukkeret og olien og vendes i salaten.
Når kyllingen har stegt i ca. 30 minutter hældes væden fra bradepanden op i en kasserolle, og koges ind til det halve. Fløden tilsættes og sovsen koges op i 2 minutter.
Serveres med brune ris, fuldkornspasta eller ovnstegte kartofler.
Til maden anbefales en god hvedeøl.
Velbekomme...